matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równości
Tomek:
4
√
x
−
2
+ 16 = 10 * 2
√
x
−
2
29 gru 23:31
the foxi:
4
√
x−2
+16=10*2
√
x−2
?
29 gru 23:46
Basia :
Czy to ma być 4
√
x−2
i 2
√
x−2
29 gru 23:48
Tomek:
tak
29 gru 23:49
xxx:
(2
√
x−2
−2)(2
√
x−2
−8)=0
√
x−2
=1 lub
√
x−2
=3 x=3 lub x=11
30 gru 00:06