matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczenie całki przez podstawienie
mat1510:
x
∫
= jakie podstawienie
x
4
+1
29 gru 21:35
mat1510:
ln
2
x
* ten zrobiłem przykład chodziło mi o ∫
dx
x
29 gru 21:36
Adamm:
t=1/x
29 gru 21:41
Adamm:
poprawka t=lnx
29 gru 21:41