matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
\\kasia:
Stopiono dwa kawałki złota : jeden próby 0,750 o masie 6 g i drugi próby 0, 800 o masie 6,5 g. Oblicz próbę otrzymanego złota
12 lis 14:03
bingo:
6*0,75 = 4,5 6,5 * 0,8 = 5,2 4,5 + 5,2 =9,7 a 6 +6,5 = 12,5 9,7 / 12,5 = 0,776 próba 0,776
12 lis 15:08
%5C%5Ckasia:
Dzięki
12 lis 16:17