Klienci sklepu spozywczego stojacy w kolejce placili kolejno za 2 kostki masla,
Jadwigaaa: Klienci sklepu spozywczego stojacy w kolejce placili kolejno za 2 kostki masla, 2 bochenki
chleba, 10 jaj, 3 litry mleka − 9,50zl, za 1 maslo, 2 chleby, 20 jaj, 1 mleko − 8,20 zł, za 3
masla, 1 chleb, 5 jaj, 2 mleka − 8,90zl , za 2 masla, 5 chlebow, 35 jaj i 5 litrow mleka 18,30
zł. Ile wynosza ceny jednostkowe produktów?
29 gru 17:41
Blee:
Masz uklad czterech rownan z czteroma niewiadomymi. Rozwiazuj
29 gru 18:01
Jadwigaaa: to to ja tez sie domysliłam xDD
29 gru 18:07
the foxi:
2k+2c+10j+3m=9.5
k+2c+20j+m=8.2
3k+c+5j+2m=8.9
2k+5c+35j+5m=18.3
k−kostka masła, c−bochenek chleba, j−jaja, m−litry mleka
29 gru 18:20
Jadwigaaa: dziekuje : ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
29 gru 18:25