cos10 | 3cos30 | 1 | 2cos20 | |||||
( | − | )( | + | ) = | ||||
sin10 | sin30 | sin20 | sin20 |
cos10*sin30 − 3sin10*cos30 | 1+2cos20 | ||
* | |||
sin10*sin30 | sin20 |
1 | ||
cosec x= | ||
sin x |
1 | ||
sin30*cos10= | (sin40+sin20) | |
2 |
1 | ||
cos30sin10= | (sin40−sin20) | |
2 |
sin40+sin20−3sin40+3sin20 | 1+2cos20 | |||
w= | * | = | ||
2*sin30*sin10 | sin20 |
4sin20−2sin40 | 1+2cos20 | |||
= | * | = | ||
sin10 | sin20 |
4sin20−4*sin20*cos20 | 1+2cos20 | |||
= | * | = | ||
sin10 | sin20 |
sin20*(1−cos20)*(1+2cos20) | ||
=4* | = | |
sin10*sin20 |
1+cos20−2cos2(20) | ||
=4* | = | |
sin10 |
sin2(20)+cos2(20)+cos20−2cos2(20) | ||
=4* | = | |
sin10 |
sin2(20)−cos2(20)+cos20 | ||
=4* | = | |
sin10 |
cos20−cos(40) | ||
=4* | = | |
sin10 |
| |||||||||||||||||
=4* | = | ||||||||||||||||
sin10 |
(−2)sin30*sin(−10) | ||
=4* | = | |
sin10 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |