matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
martusia:
całka
x
√
x
−2
dx
3
√
x
29 gru 15:53
Jerzy:
x
3/2
Rozbijasz na dwie: ...= ∫
dx − 2∫x
−1/3
dx
x
1/3
29 gru 15:55
martusia:
skąd x
√
x
− 2 to x
3
/2 ?
29 gru 15:58
Jerzy:
x*
√
x
= x
1
*x
1/2
= x
1 + 1/2
= x
3/2
29 gru 16:00