matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
ohm:
Na rysunku przedstawiono schemat obwodu elektrycznego z trzeba opornikami. Oblicz opór opornika R3 uwzględniając podane dane. U = 14 V I = 1,2 A R1 = 5 Ω (na niebiesko na rysunku) R2 = 10 Ω (na zielono na rysunku) R3 = ? (na różowo na rysunku)
29 gru 14:59
ohm:
NIEWAŻNE.
29 gru 15:12