szeregi
prosty: rozwinięcie funkcji e1{z} = 1 + {1}{z} + {1}{2* z*2} + ...
jest to rozwinięcie Laurenta przy użyciu Tylora
wyjaśniłby ktoś skad to się bierze ? wokół jakiego pkt rozwinąć Laureantem bo dla osobliwego
pkt z=0 jest niemożliwe
29 gru 14:10
prosty: * e(1/z)
29 gru 14:16
prosty: | | 1 | | 1 | |
*exp({1}{z}) = 1 + |
| + |
| + ... |
| | z | | 2*z2 | |
29 gru 14:18
g: Można wokół punktu osobliwego, bo całka jest po konturze obejmującym ten punkt, ale
nie przechodzącym przez niego.
29 gru 14:34
prosty: wiem, ale wtedy każdy współczynnik a
n w rozw Laureanta się zeruje przy z = 0
29 gru 14:52