Wektory
Patryyk: Hej!
Wektor położenia ciała w zaleznosci od czasu jest opisany poniższym wzorem
−> −> −>
r(t)=(2t2−6)i + (t−2)j
a)Narysuj wektory położenia ciala od czasu w kilku kolejnych sekundach ruchu.
===================================================================
czy mam rysować je od początku układu współrzędnych. Czy jak wychodzi dla r(0)=−6i−2j w punkcie
(−6,−2) potem (−4,−1) potem (2,0) potem (12,1).
czy x(t)=2t2−6
y(t)=t−2
y=t−2
t=y+2
podstawić do pierwszego i wyliczyć.
Potem dla r(0)=2i+0j dla r(1)=12i+j
nie mam pojecia
28 gru 21:10