Sprowadź do najprostszej postaci
Elon: (x√2 * (√x)√8)√2, gdzie x ≥ 0
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zacząć?
28 gru 18:13
Janek191:
= x2*√x4 = x2 *x2 = x4
28 gru 18:35
Janek191:
Wzory:
(a*b)m = am*bm
( am)n = am*n
28 gru 18:36
Elon: | | aπ * a√3 | |
dzięki, a mam jeszcze jeden przykład |
| i mi wychodzi |
| | b−π : b√3 | |
ale nie wiem co dalej. Z góry dzięki za pomoc
28 gru 19:55
iteRacj@:
| aπ+√3 | | aπ+√3 | |
| = |
| = |
| b−π−√3 | | b−1*(π+√3) | |
= a
π+√3*b
π+√3 = (a*b)
π+√3
28 gru 20:07