relacje
nw: sprawdzic czy relacja jest zwrotna,przeciwzwrotna, symetryczna, słabo antysymetryczna,
przeciwsymetryczna,
spójna, przechodnia
1. X=N xIy
2. X=R Ix−yI>0
3. X=R IxI>=IyI
4. X=N xy=2017
Ktoś coś? Potrzebuje porównac wyniki
28 gru 17:27
Blee:
To pokaz jak sprawdzales
28 gru 18:09
nw: 1. tak nie nie tak tak tak tak
2. nie tak tak nie nie tak tak
3. tak nie nie tak tak tak tak
4. nie tak tak nie tak nie nie
z 4 mam najwiekszy problem
28 gru 18:14
nw: zobaczysz czy nie mam ew błędów?
28 gru 18:15
Pytający:
Po mojemu (może bez błędów

):
zwrotna,przeciwzwrotna, symetryczna, antysymetryczna, przeciwsymetryczna, spójna, przechodnia
1. tak nie nie tak
nie nie tak
− jest zwrotna, więc nie jest przeciwsymetryczna
− ¬(2|3 ∨ 3|2)
2. nie tak tak nie nie
nie nie
− nie jest zwrotna, więc nie jest spójna
− |2−3|>0 ∧ |3−2|>0 ∧ ¬(|2−2|>0)
3. tak nie nie
nie nie tak tak
− |2|≥|−2| ∧ |−2|≥|2| ∧ 2≠−2
− jest zwrotna, więc nie jest przeciwsymetryczna
4. nie tak tak nie
nie nie nie
− 1*2017=2017 ∧ 2017*1=2017
28 gru 19:23