Ciągi- dowód
maturzysta: dany jest ciąg (an) określony dla każdej liczby całkowitej n≥1, w którym dla każdej liczby n≥1
prawdziwe są równości:
a(n+3)=an +3n + 7/2
a(n+5)=an+5n+ 65/6
28 gru 15:56
===:
...sprawdź treść
28 gru 16:14
maturzysta: Faktycznie, tam powinno być a(n/3)=an+3n+7/2. Druga równość jest ok.
28 gru 16:19
===:
Ty przerysuj treść zadania bo to co wypisujesz to stek bzdur
28 gru 16:21
maturzysta: Dany jest ciąg (an) określony dla każdej liczby całkowitej n≥1, w którym dla każdej liczby n≥1
prawdziwe są równości
a(n+3)=an +3n + 7/2
a(n|3)=an+3n+7/2
wykaż, że ciąg (an) jest ciągiem rosnącym
28 gru 16:31
maturzysta: Dany jest ciąg (an) określony dla każdej liczby całkowitej n≥1, w którym dla każdej liczby n≥1
prawdziwe są równości
a(n+5)=an+5n+ 65/6
a(n|3)=an+3n+7/2
wykaż, że ciąg (an) jest ciągiem rosnącym
28 gru 16:32
maturzysta: już na wieczór chyba nie myślę
28 gru 16:32