matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
mat1510:
Mógłby ktoś mi pokazać krok po korku jak to rozwiązać : 2lnx+3=0 2lnx=−3
3
lnx=−
2
e do której to będzie
27 gru 18:00
Hajtowy:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=2lnx%2B3%3D0
27 gru 18:10
the foxi:
log
e
x=−1.5 x=e
−1.5
1
x=
√
e
3
27 gru 18:12
Mila:
1
1
√
e
x=(
)
(3/2)
=
=
e
√
e
3
e
2
27 gru 18:13