zbadać liniową niezależność wektorów
Michał: p1=x
2+1. p2=x+1. p3=−x
2+2x+3. p4=−2x+3. R
2[x] Czyli przestrzen wielomianow ≤2
nie za bardzo wiem jak sie do tego zbrać
Proszę o pomoc
27 gru 16:36
Michał: Czy zwykły układ równań w którym parametr np C3=0 będzie ok
p1*C1+p2*C2+p3*C3...
27 gru 16:43
Michał: mogę prosić o pomoc ?
27 gru 18:08
Adamm: c1*p1+c2*p2+...+c4*p4=0
p1 można utożsamiać z (1, 0, 1)
p2 z (1, 1, 0)
p3 z (3, 2, −1)
itd.
oczywiście, jak wziąć 4 wektory z przestrzeni R3, to one muszą być liniowo zależne
27 gru 19:13