Zapisz wyrażenie w = |p{{(x-2)^2}} w w najprostszej postaci bez użycia wartości
karolina: Zapisz wyrażenie w = |√(x−2)2−x | dla x<1 w najprostszej postaci bez użycia wartości
bezwzględnej.
w w najprostszej postaci bez użycia wartości
bezwzględnej.
zrób następujące kroki:
Zapisanie wyrażenia z pierwiastkiem za pomocą wartości bezwzględnej
Zapisanie wyrażenia bez wewnętrznej wartości bezwzględnej
Zapisanie wyrażenia w ostatecznej postaci
27 gru 14:04
karolina: bład: w = |√(x−2)2−x |
27 gru 14:05
karolina: up
27 gru 14:26
karolina: up
27 gru 14:26
karolina: up
27 gru 16:56
===:
||x−2|−x|
dla x<1 |−x+2−x| 2|1−x| 2|x−1| −2(x−1)
27 gru 17:12