macierz
o rany julek:
Dla jakich a,b zachodzi ponizsza zależność:
⋀ a 3 2
det b 2 2 =0
2 1 x
x∊R
27 gru 11:59
Jack:
rozpisz det z reguly sarrusa.
27 gru 12:08
g:
det(A) = 2ax+12+2b−8−3bx−2a = 0
Skoro dla każdego x, to 2a−3b=0
Zostaje 2b−2a+4=0
Mamy do rozwiązania układ dwóch równań z dwoma niewiadomymi.
27 gru 12:10
sata: zaraz na przepisze rozwiązanie pod zmienionym nickiem Obywatel, pudel i hanecka albo Andriej i
Zet
27 gru 12:19
Wiem:
Po prostu widzisz:
Zasadniczo g i Jack dobrze,ale
można bardziej elegancko czyli "kawę na ławę"
Najpierw należało by usunąć załgane inwektywy−trzy grosze niejakiego gorydzowatego
płatnego szpicla kitajewa,bezczelnie i bezkarnie inwigilującego internet podpisanego
przy tej okazji sata,sn,sd itp.,a rozwiązanie przedstawić np.: tak
| ⎧ | 2ax+12+2b−8−3bx−2a=0 ⇔ x(2a−3b)+4+2b−2a=0 | |
| ⎩ | 2a−3b=0 |
|
____________________________________
28 gru 10:47