Relacje
zxv: Czy ktoś umie sprawdzić czy relacja jest zwrotna, przeciwzwrotna, symetryczna,
przeciwsymetryczna,
słabo antysymetryczna, przechodnia, spójna, równoważności
X=N xRy <=> IxI=IyI
Wiem jak to się robi, ale potrzebuję porównać wyniki
26 gru 17:19
Qulka: tak nie tak nie nie tak nie tak
26 gru 17:31
zxv: a dlaczego wyszło, że nie jest słabo antysymetryczna?
mi wychodzi, że aby IxI=IyI i IyI=IxI to musi byc tak, że x=y, czy coś źle myślę?
26 gru 17:46
Qulka: |5| = |−5| i |−5| = |5| ale 5 ≠ −5
26 gru 18:20