studia
Łukasz: Chciałbym zapytać czy opanowanie całego materiału z tej strony
wystarczy by podjąć studia studia matematyczne? a jak nie to co jeszcze warto przerobić?
2 lut 22:57
paziówna: na tej stronie masz nawet więcej

poza tym wszystko zależy od tego, jak szybko łapiesz matmę i
co konkretnie masz na myśli mówiąc "studia matematyczne"?
2 lut 23:15
Łukasz: paziówna a ty studiujesz matematyke? jakszybko łapię? myśle ze szybko wystarczy ze przeczytam
no czasem kilka razy i rozumiem. mam na myśli studia na politechnice
2 lut 23:19
paziówna: ja studiuję matmę. tzn nie wiem jak długo(jutro egzamin z algebry, a średnio stoję z nauką jak
na razie). na wydziale MiNI jest lajtowo, materiał jest raczej przerabiany wolno a dokładnie.
z tego co wiem, na innych kierunkach(na wszystkich doszukasz się matmy − jakiekolwiek) raczej
zapieprzają. zależy o czym konkretnie myślisz itd.
jeśli łapiesz szybko, no to spoko. tylko matma wyższa nie ma nic wspólnego z tą licealną, o
czym trąbią wszyscy. wg mnie jest bardziej abstrakcyjna
2 lut 23:25
Łukasz: a podasz mi jakis temat z tej matematyki co ty przerabiasz? moze cos poszukam w internecie.
tez slyszalem ze nie ma nic wspolnego z matematyka z liceum.
w TAKIM RAZIE CO TAM JEST?
2 lut 23:51
Krzysiek: kliknij ktorys z odnosnikow po lewej i zobacz tematy czarna czcionka− to przykladowe ze
studiow
2 lut 23:59
paziówna: np ja robię... na analizie: granice ciągów, szeregi, granice funkcji, pochodne, wzór
taylora(rozbicie funkcji na sumę)
algebra: l. zespolone, macierze, wyznaczniki macierzy, grupy, pierścienie, ciała, geo
analityczna w przestrzeni 3−wymiarowej (i n−wymiarowej, ale tylko w teorii), przestrzenie
metryczne
elitm(elementy logiki i teorii mnogości): rachunek zbiorów(uogólniony też), rachunek
predykatów, funkcje, relacje, moce zbiorów, konstrukcja zbiorów liczb: naturalnych,
całkowitych, wymiernych
tak z grubsza

jedyne, czego nie robiłam w liceum a na studiach pojawiło się pobieżnie, to indukcja
matematyczna, ale to jest łatwe plus bardzo się przyda
3 lut 00:11
Krzysiek: do Urszuli−> jak myslisz przyda ci sie w zyciu ta matma cala
3 lut 00:20
Mickej: pewnie że sie przyda

w sklepie jak będzie płaciła za waciki

Na studiach są całki
3 lut 00:25
paziówna: nie mam pojęcia, jeszcze nie wiem, czy wiążę z tym przyszłość

na pewno mnie to interesuje w
jakimś stopniu
3 lut 00:34
Dave : sinx=a , cosx=a , tgx=a , dla 0<x<90
10 mar 20:01