matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
szatekk:
Wesołych świąt
Potrzebuję pomocy, skąd się bierze równość:
α−β
α+β
α+β
α−β
2sin(
)cos(
)2sin(
)cos(
)=sin(α−β)sin(α+β)?
2
2
2
2
25 gru 13:38
Adamm:
2sinxcosx=sin(2x)
α+β
α−β
jest taki wzór trygonometryczny, został zastosowany dla x=
oraz x=
2
2
25 gru 14:34