CF | CF | 1 | |||
= | = | ||||
AD | c | 3 |
CF | 1 | |||
2) ΔCFP∼ΔABP w skali k= | = | ⇔ | ||
2c | 6 |
CP | 1 | ||
= | |||
PB | 6 |
3 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||
E= | C + | D = | C+ | ( | A + | B)= | ||||||
4 | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 |
1 | 1 | 3 | 1 | 7 | 1 | 6 | |||||||
A + | B+ | C= | A + | ( | B+ | C), | |||||||
8 | 8 | 4 | 8 | 8 | 7 | 7 |
1 | 6 | |||
czyli P= | B+ | C, co oznacza, że CP:BP=1:6. | ||
7 | 7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |