dziedzina wyrazenia wymiernego
zadmat: Funkcja określona jest wzorem 2x+3(x−1)(x2−2mx+1. Oblicz te wartości parametru m dla
których dziedziną jest:
a) Df = (−∞,0)
b) Df = (−∞,0> U <1,+∞)
23 gru 12:13
zadmat: Halo, halo
23 gru 13:25
Janek191:
Napisz ułamek za pomocą litery U
23 gru 14:34
Jerzy:
Zadanie jest źle przepisane.
23 gru 14:40
zadmat: W liczniku jest 3x + 3, a w mianowniku jest (x−1)(x2 − 2mx + 1).
23 gru 19:20
zadmat: * w liczniku 2x+3
23 gru 19:21
zadmat: Jest tu ktoś?
25 gru 19:22
iteRacj@: | | 2x+3 | |
czy f(x)= |
| |
| | (x−1)(x2 − 2mx + 1) | |
25 gru 20:19
Jerzy:
W obydwu przypadkach: brak rozwiązań.
26 gru 16:42