wyznacz sumę i przekrój popierdolonego zbioru.
Brzusiu Kiełbasiany: Dla dowolnej liczby rzeczywistej dodatniej t niech
At = { <x,y> ∊ R2 : (x−t)2 + y2 ≤ t2 }
wskazać ∪At i ∩At
t>0 t>0
Dla mnie ∪ = { <x,y> ∊ R2 : x≥0 ∧ y∊R }
A ∩ = {<0,0>}
Ale zakręciło mi się w głowie jak robiłem to zadanie, nic nie będzie już takie samo i pewnie
coś zdrowo pomieszałem.
Proszę o sprawdzenie.
Pzdr
21 gru 20:32
jc: Prawie dobrze. Punktu (0,1) nie znajdziesz w żadnym kole.
Suma = (0,∞)xR ∪ {(0,0)}.
Część wspólna = {(0,0)}.
21 gru 20:41