matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
wojtek:
pochodna −4ln|x|
21 gru 19:05
5-latek:
dla x>0 |x|= x
1
−4
f'(x)= 0*llnx+(−4)*
=
x
x
tak bym zrobil
21 gru 19:39
Jerzy:
Dla x < 0 f(x) = −4ln(−x)
22 gru 12:11