matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
./..
stu:
Oblicz pochodną funkcji f(x)=
3
√
x
5
*logx
21 gru 15:07
Jerzy:
lnx
f(x) = x
5/3
*
ln10
1
5
1
f'(x) =
*(
x
2/3
*lnx + x
5/3
*
)
ln10
3
x
21 gru 15:10