Potrzebne na jutro ;/
Jurcio : W okrąg o promieniu 25 wpisano ośmiokąt A1 A2 A3 A4 A5 A6 A7 A8 tak, że czworokąt A1 A3 A5
A7 jest prostokątem o polu równym 12. Jakie jest największe pole takiego ośmiokąta?
20 gru 22:10
Janek191:

x = 2
y = 1,5
r = ?
21 gru 08:30
PW: Inaczej mówiąc:
| | 2 | | 4π | |
Koło ma pole π( |
| )2 = |
| <1. Jakim cudem zmieścić w tym kole prostokąt o polu |
| | 5 | | 25 | |
równym 12?
21 gru 11:12
Jurcio: Tak, oczywiście, promień 5/2, przepraszam za pomyłkę ...
21 gru 23:05