Wyznacz zbiór wartości funkcji
Mel: Liczba m jest sumą odwrotności dwóch pierwiastków równania
8k2x2 + (3k+5)x + 2 =0 , gdzie k jest różne od 0
Wyznacz zbiór wartości funkcji określonej wzorem f(k)= 3−m
20 gru 18:21
PW: Jak rozumiesz określenie funkcji
f(k) = 3−m ?
20 gru 18:39
Eta: Hej
PW 
Co jesteś taki "zasadniczy" ?

A więc tak:
1/ równanie ma dwa pierwiastki ⇔ Δ≥0
Δ= ............ = −55k
2+30k+25
| | 5 | |
to 11k2−6k−5≤0 i k≠0 ⇒ ................ k∊<− |
| ,0)U(0,1> |
| | 11 | |
=================
| | 1 | | 1 | | x1+x2 | |
2/ i |
| + |
| =m ⇒ |
| = m |
| | x1 | | x2 | | x1*x2 | |
ze wzorów Viete
'a
to f(k)= 3
−m= 3
(1/2)(3k+5)= (
√3)
3k+5 −− to funkcja wykładnicza rosnąca
ZW
f= < f(−5/11), f(0)) U (f(0), f(1)>
i teraz licz te wartości ............
ZW=.............
20 gru 20:32