matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
n-ta pochodna funckji
wartek:
Wyprowadzić wzór na n − tą pochodną funkcji y=6
(
7*x)
20 gru 16:25
ale jak to?:
y=6
7x
20 gru 16:28
jc:
y=e
x 7 ln 6
y
(n)
= (7 ln 6)
n
e
x 7 ln 6
= (7 ln 6)
n
6
7x
20 gru 16:33