matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby wymierne
JJ:
3
x
rozwiąż równanie: 1+
=
x−2
x−2
20 gru 11:19
piotr:
nie ma rozwiązań x∊∅
20 gru 13:18
Mila:
x≠2 ⇔x−2+3=x 1=0 sprzeczność⇔brak rozwiązań.
20 gru 15:07