matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
elvis:
Wykres funkcjii liniowej f przechodzi przez początek układu współrzędnych oraz przez punkt P=(−2,1). Napisz wzór funkcji f.
19 gru 19:11
Eta:
1
1
y=ax , a=
= −
−2
2
1
to: y=−
x
2
19 gru 19:13
elvis:
Dzięki.
19 gru 19:16