matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
nati:
Jeżeli x−y=−6 i x+y=11 to wartość wyrażenia x
2
−y
2
= a) −55 b)−66 c)−17 d)17
19 gru 18:28
Maciek:
dla podstawowki
19 gru 18:43
Eta:
x
2
−y
2
=(x−y)(x+y) = −6*11=........... B)
19 gru 18:52
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/364653.html
19 gru 18:54