matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji przy x dążącym do 0
s:
1−
3
√
1−x
lim
x→0
1−
4
√
1+x
19 gru 18:21
piotr:
(1−
3
√
1−x
)'
1
= lim
x−>0
=lim
x−>0
(−4 (x+1)
3/4
) = −4/3
(1−
4
√
1+x
)'
3 (1−x)
2/3
19 gru 19:13
s:
dzieki
19 gru 19:58