l. zespolone
asdf: Pierwiastek z liczby zespolonej. Jak to zrobic?
√z = 1+i
pierwiastek jest 10 stopnia
19 gru 14:37
piotr: z= 25 i
19 gru 14:42
asdf: nic mi to nie mówi. Jak to policzyc?
19 gru 14:47
asdf: mozna podnieść stronami do 10 potegi?
19 gru 14:49
jc: Czym dla Ciebie jest pierwiastek z liczby zespolonej?
19 gru 15:00
piotr: zastosuj wzór:
| | | |
(a + b)10 = ∑k=010 | ak b10−k |
| | |
19 gru 15:07
Jerzy:
Możesz też tak: (1 + i)10 = [(1 + i)2]5 = (2i)5
19 gru 15:10
asdf: nie wiem wlasnie
19 gru 15:14
asdf: dzieki
19 gru 15:14