matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczanie granicy ciągu
Marek:
Nie jestem przekonany czy dobrze zrobiłem zadanie z obliczania granicy ciągu. Proszę o sprawdzenie.
https://drive.google.com/file/d/1rSE6e19cDC5Mr6WzTbHmGuqxll58AQ9-/view?usp=sharing
19 gru 14:27
Jerzy:
Żle..
2
n
= lim[(1 +
)
n+1
]
= (e
2
)
1
= e
2
n+1
n+1
19 gru 14:34