matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
5-latek:
Oblicz granice ciagu c
n
= n(p{n
2
+1)−n)
n(
√
n
2
+1
−n)(
√
n
2
+1
+n)
n
1
cn=
=
= →n→
∞
=
√
n
2
+1
+n
n
√
1+1/n
2
+1
2
18 gru 15:50
Basia:
ok
18 gru 16:21
5-latek:
Dziekuje .
18 gru 16:22