Granice
Input:
| | 1 | |
Wychodzi wynik: |
| i nie wiem jakim cudem, czy ktoś wie  |
| | e√e | |
18 gru 11:17
Jerzy:
| | 1 | | 1 | |
... = (e−1)3/2 = |
| = |
| |
| | √e3 | | e*√e | |
18 gru 11:21
Input: Dziękuję Ci bardzo Jerzy
A jak z tym? Bo mi wychodzi w liczniku −n+1 a ma wyjść zero...
18 gru 11:33
maria3: Co znaczy to małe "n"?
18 gru 11:37
Input: Cała granica podniesiona do potęgi n
18 gru 11:38
Jerzy:
| | 1 | | 2n + 4 | |
= lim( |
| )n*( |
| )n = 0 |
| | 2 | | 2n + 3 | |
18 gru 11:41
Jerzy:
Tam powinno być w liczniku: 2n + 8
18 gru 11:42