twierdzenie pitagorasa
aga: W trojkacie rownoramiennym ABC mamy dane AC=BC=6 a kat ACB=45 stopni .Oblicz pole tego trojkata
17 gru 18:31
Eta:
| | 1 | |
P= |
| *6*6*sin45o=.......... |
| | 2 | |
17 gru 18:46
aga: ale to ma byc z zastosowaniem twierdzenia pitagorasa
17 gru 18:50
aga: pomozcie
17 gru 19:10
Eta:
Po pierwsze Pitagoras piszemy z wielkiej litery
Po drugie po co tu angażować sędziwego Pitagorasa ?
Po trzecie ... w której klasie jesteś? gimnazjum? czy liceum?
| | 1 | | √2 | |
P= |
| *6*6* |
| = 9√2 [j2] |
| | 2 | | 2 | |
17 gru 19:14
aga: Powtarzamy twierdzenie Pitagorasa i pani mówiła żeby zastosować właśnie jego twierdzenie
17 gru 19:17
aga: to pomoże koś?
17 gru 19:29
aga: NO PROSZĘ
17 gru 19:44