matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wynik
Ja:
Coś jest nie tak, chyba. Rozwiąż układ równań:
⎧
3
2
x+3=y
⎩
−2x +2 =y
Robię to tak:
3
x +3 = −2x +2
2
7
x = −1
2
2
x = −
7
18
y=
7
17 gru 17:32
a:
dobrze jest
17 gru 17:35