Wyznacz zbiór wartości funkcji określonej wzorem:
max: Wyznacz zbiór wartości funkcji określonej wzorem:
Jakaś podpowiedź co mam po kolei liczyć ?
17 gru 14:30
Adamm: dla jakich y to równanie ma rozwiązanie
jeśli odpowiesz sobie na to pytanie, to dowiesz się jaki ma zbiór wartości
y=0 to x=0
y≠0 to Δ=4−4y
2
teraz pytamy się dla jakich y mamy Δ≥0
dalej ty
17 gru 14:35
max: Zwf = <−1;1>

taki wynik mi wyszedł, dobry ?
17 gru 15:05
Janek191:
17 gru 15:10
max: dzięki, to tak przy okazji wytłumaczy ktoś jak się rysuje wykresy? tak krok po kroku
17 gru 15:13
Adamm: tutaj w programie czy ogólnie na kartce
17 gru 15:23
max: ogólnie na kartce
17 gru 16:18
Adamm: żeby to narysować to musisz wiedzieć jak się oblicza pochodne
robi się to za pomocą tak zwanego badania przebiegu zmienności funkcji, dużo o tym,
więc po prostu poszukaj sobie w internecie
też, różni ludzie, różne sposoby
17 gru 16:26
max: aaa dobra i to się taką tabelke rysuje ? To już wiem

dz
17 gru 16:34
Adamm: nie każdy rysuje tabelkę, ale niektórzy lubią dla podsumowania narysować
17 gru 16:35