matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi liczbowe
blondynka:
Zbadaj monotoniczność ciągu: a
n
=
√
n
2
+n
−n
17 gru 14:22
jc:
n
1
=
=
√
n
2
+n
+n
√
1+1/n
+1
Większe n, mniejszy mianownik, większy ułamek, ciąg rosnący.
17 gru 14:33