matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dowód
Rico:
3
Udowodnij że log
4
15 * log
2
25 8 =
4
***W drugim logarytmie przy indeksie dolnym jest 225
17 gru 14:04
Eta:
1
log
4
15=
log
2
15
2
3
1
log
15
2
2
3
=
*
2
log
2
15
3
L= ........ =
4
17 gru 14:07