Asymptoty i ekstremum warunkowe
Andrzej: 1.Ekstremum warunkowe
f(x,y)=2xy+1 gdy; x2+y=12
2.Asymptoty
f(x)= x3−x/−2x2+x+1
słownie; x do potęgi 3 dzielone przez −2x do potęgo 2 plus 1.
Będę wdzięczny za pomoc
17 gru 11:03
Andrzej: .
17 gru 12:23
Andrzej: .
17 gru 16:42
Andrzej: .
17 gru 17:21
Adamm: f=2x(12−x2)+1
z funkcją kwadratową sobie chyba poradzisz
17 gru 17:24
Andrzej: tak
17 gru 17:36
jc: Co to jest 1/−2 ? Teraz się tak nie pisze. Choć 100 lat temu ...
Prawdopodobnie chciałeś napisać 1/(−2).
17 gru 17:53
Pomocy: 1/−2 czyli to samo co −1/2 jesli tego nie rozumiesz to raczej nie pomozesz
17 gru 18:11