matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ
Daria:
Rzowiaz uklad (x−3)
2
=(2x−1)(x−3)
17 gru 07:38
iteRacj@:
(x−3)
2
=(2x−1)(x−3) (x−3)
2
−(2x−1)(x−3)=0 (x−3)[(x−3)−(2x−1)]=0 (x−3)(x−3−2x+1)=0 i dalej już dasz radę
17 gru 09:07