2x − 2−x | ||
lim (x−> −∞)= | ||
2x + 2−x |
2x − 2−x | ||
lim(x−> −∞) | = | |
2x + 2−x |
| |||||||||||
= lim(x−> −∞) | = | ||||||||||
|
| ||||||||||||||
= lim(x−> −∞) | = | |||||||||||||
|
| ||||||||
= lim(x−> −∞) | = | |||||||
|
2x*2x−1 | 4x−1 | |||
= lim(x−> −∞) | = lim(x−> −∞) | = | ||
2x*2x+1 | 4x+1 |
0−1 | ||
= | = −1 | |
0+1 |
2x − 2−x | ||
analogicznie lim(x−>∞ ) | ||
2x + 2−x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |