Helpp
Martwa:

Oblicz objętości i pola powierzchni graniastosłupów przedstawionych na rysunkach
2 lut 19:35
siwobrody: a)V=1/2*3*5*9=67,5. P=15+3*9+5*9+9√34=87+9√34
b)Pp=1/2(11+5)*4=32 V=32*10=320
P=2*32+11*10+4*10+5*10+10r=264+10r. r2=42+62 r=4√13
P=264+4√13
20 lut 11:52
jjjj: skąd jest ten pierwiastek z 34?
10 wrz 19:58
Phantom Lord: Podstawy: za podstawy przyjmij: w przykładzie "a" bok w kształcie trójkąta, w przykładzie "b"
bok w kształcie trapezu prostokątnego (wzory powinieneś znać, w przykładzie trójkąta
prostokątnego to twierdzenie Pitagorasa ci się przyda)
objętość: Pole podstawy (jednej) razy wysokość.
pola całkowite/pola powierzchni: pola podstaw (obydwóch) dodać pola ścian bocznych (tutaj
również powinieneś znać wzory na pola poszczególnych figur)
10 wrz 20:19
Kutas: Thx
26 lut 20:08
noobek: tu jest błąd przy twierdzeniu pitagorasa ma być 2
√13
i później pole 264+10*2
√13
czyli pole 264+20
√13
16 mar 13:04