c++
shadow: Czesc,
może ktoś powiedziec, co tu jest nie tak:
#include <string>
#include <iostream>
#include <cstdlib>
#include "stdafx.h"
using namespace std;
class Book {
public:
string tytul;
string autor;
int lstron;
static int copy;
static int move;
Book(string t, string a, int ls) {
tytul = t;
autor = a;
lstron = ls;
}
};
int main()
{
Book book("A", "B", 5);
return 0;
}
wywala mi 11 bledow, glownie C2065 "a":niezadeklarowany identyfikator lub C3646 "tytul":
nieznany specyfikator przesloniecia.
15 gru 21:00
jc: Wyrzuć #include "stdafx.h" to się skompiluje.
Skąd to wytrzasnąłeś?
15 gru 21:47
Adamm: visual c++ wymaga tego nagłówka
15 gru 21:49
Adamm: przerzuć go na początek
15 gru 21:50
shadow: tak, visual wymaga tego nagłówka, już ogarnalem o co chodzi

dzięki w każdym razie
15 gru 21:52