z
666: jak to rozpisac?
x→0
jak to rozpisac bo nie rozumiem kompletnie
15 gru 18:26
5-latek: Pomnoz licznik i mianownik przez √25+x+5
15 gru 18:29
666: | | 1 | |
wlasnie tak robie i mi nie wychodzi a ma wyjsc |
| |
| | 10 | |
15 gru 18:30
PW: A tak nawiasem mówiąc − co Ty z tym "rozpisaniem"? To jakiś uniwersalny sposób zastępujący
działania matematyczne?
15 gru 18:30
5-latek: Dobry wieczor
PW
15 gru 18:32
PW: Nie wiadomo czy dobry, jeszcze się nie skończył
15 gru 18:35
5-latek: Dobry
PW .
Moze jeszcze ktos przyjdzie z flaszka
15 gru 18:45
PW: Albo z defibrylatorem.
15 gru 18:47
Mila:
| | √25+x−5 | | √25+x+5 | |
limx→0 |
| * |
| = |
| | x | | √25+x+5 | |
| | 25+x−25 | |
=limx→0 |
| = |
| | x*(√25+x+5) | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
=limx→0 |
| == |
| = |
| |
| | (√25+x+5) | | 5+5 | | 10 | |
15 gru 22:51