matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o wyjasnienie, bo nie pamietam jak sie to robi
Kasia:
x
Oblicz wartość pochodne w funkcji f(x)=
w punkcie x=−3
(x−1)
2
15 gru 17:59
5-latek:
(x−1)
2
= x
2
−2x+1 Wzor na pochodna ilorazu
1(x
2
−2x+1)−x(2x−2)
f'(x)=
[(x−1)
2
]
2
Uporzadkuj i policz
15 gru 18:19