oblicz granice
granice: granice:
n→
∞
w wykładniku 4n
2
liczyć z liczby e?
14 gru 23:09
granice: co dałoby wynik e8
14 gru 23:10
jc: n > 2
| 2n2−1 | |
| > 2, wniosek: granica = ∞. |
| n2−5 | |
14 gru 23:21
granice: czy to powinno byc tak:
| | 1−2n2 | | (2+−1/n2)n2 | | ∞ | |
( |
| )n2=( |
| )= |
| =∞ |
| | 5−n2 | | (1+5/n2)n2 | | e−5 | |
14 gru 23:21
granice: czy ten sposób który napisałam jest jest poprawny?
14 gru 23:22
jc: Jeśli już, to →zamiast =.
Poza tym niepotrzebnie w trącasz e.
Potrafisz wyjaśnić, dlaczego licznik →∞?
14 gru 23:30
granice: Mam bardzo podobny przykład w ksiązce :
n→
∞
a wynik to e
8. skad ta róznica?
15 gru 00:10
granice: w mianowniku 5−n2
15 gru 00:10