matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
domirrr:
oblicz korzystajac z wlasnosci logarytmow ; a) log
0
,
1
0,2 + log
0
,
1
0,5= b) 3log2−log80+log1=
14 gru 22:11
===:
a) = log
0,1
(0.2*0,5)=log
0,1
0,1=
14 gru 22:15
===:
2
3
*1
b) =log
=log0,1=
80
14 gru 22:17