matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz korzystajac z wlasnosci logarytmow
domirrr:
a) log6−log2−log3= b) 3log2−log80+log1=
14 gru 21:30
the foxi:
6
a)log6−log2−log3=log(
)−log3=...
2
8
b) 3log2−log80+log1=log2
3
−log(80*1)=log8−log80=log(
)=...
80
14 gru 21:32
Eta:
a
loga−logb−logc = log
b*c
6
a) log
=log1=0
2*3
8*1
b) log
= log0,1= −1
80
14 gru 23:43